Het principe

Het idee achter Mastercare
Vanaf onze geboorte zijn we ons hele leven lang onder invloed van de zwaartekracht. Ieder moment op aarde ervaren wij druk op ons lichaam. Ons lichaam weet niet beter en weerstaat de druk met ons skelet, onze spieren, weefsels en gewrichtsbanden. Onze lichaamssappen helpen met een goede drukverdeling in onze gewrichten om de soepele werking te waarborgen. Gedurende de dag worden deze lichaamssappen onder invloed van de zwaartekracht uit onze gewrichten gedrukt. Dit proces gaat bijna onmerkbaar. Door lengtemetingen is het verschil in lengte meetbaar. We spreken over 1 à 2 cm per dag. Door s’nachts te rusten herstelt ons lichaam. De lichaamssappen, mits in voldoende mate aanwezig, stromen terug in onze gewrichten. Door veroudering, slijtage, houding en gedrag herstellen we niet meer 100%. Het vermoeden is dat 80% van pijnklachten veroorzaakt wordt door te geringe flexibiliteit en mobiliteit in de gewrichten.

Door de zwaartekracht slim te gebruiken of zelfs om te keren, kunnen we de flexibiliteit en mobiliteit van onze gewrichten beïnvloeden. En dat op geheel natuurlijke wijze!
Tractie zorgt voor decompressie, minder druk en méér ruimte in de gewrichten. Daarmee wordt het herstel van het lichaam bevorderd. Lichaamssappen kunnen beter stromen als alle sluizen open staan, dus minder druk en meer ruimte hebben. Tractie maakt dit mogelijk!

Het ademen van gewrichten

lean back and enjoy
Klik om te vergroten